P A U F A R E L L

  • BOOK
  • PUBLICACIONS
  • INTERVENCIONS
  • OBRA
  • BOOK
  • PUBLICACIONS
  • INTERVENCIONS
  • OBRA

Picture

pintura
mural

Escola
joan solans​


​2021

PRESENTACIÓ
File Size: 7060 kb
File Type: pdf
Download File

Picture

​Projecte comunitari i col·laboratiu entre tota la comunitat educativa de l'Escola Joan Solans. Pintada amb els nens i nenes de l'escola amb procés d'ideació col·lectiva.


​2020

Rocaumbert, fàbrica de les arts. Granollers.
​En col·laboració amb Arnau Bellavista

pintura
mural

LOCAL DE
​BLANCS I BLAUS​

Picture

pintura
mural

pirotècnica
​pirobram​

2020


2018

estimem
la nostra
terra
perquè
​l'hem
​
caminat

Pintada col·lectiva amb els nens i nenes del cau d'un mur per commemorar els 60 anys de l'agrupament escolta Sant Esteve de Granollers.

CAL QUE NEIXIN FLORS A CADA INSTANT

2018


2018

escola ponent

Projecte comunitari d'intervenció a l'espai del pati de l'Escola Ponent, a Granollers.

Mural feminista

2017

Mural d'art comunitari a Martorelles, amb el col•lectiu feminista, el cau i altres grups joves de Martorelles.
​Juliol de 2017.

FACTORIA FAUVE  
​    

2016

​Intervenció a la NauB1
Rocaumbert, fàbrica de les arts

Granollers 2016


Va formar part de la MAU (Mostra d'Art Urbà) 2014
i posteriorment ha estat restaurada i ampliada.
​​   Aquest projecte té com a finalitat dotar l'espai musical que representa dins la fàbrica la sala de concerts NAUB1 d'una imatge potent, crítica i identitària. L'edifici que acull la sala de concerts és buit i fred, i malgrat reformat encara fa la sensació mecànica i utilitaria d'una fàbrica. Aquesta intervenció participativa i lúdica construeix un missatge entre les parets exteriors d'aquest edifici gris.
​<Les feres alliberen la música de la fàbrica>

Rere aquest enunciat s'exposa el que l'obra ens vol dir. La música no pot ésser fabricada, ens cal alliberar-la i fer-nos-la nostre, ens cal treure-la al carrer. També es pot interpretar com a una fàbrica de “feres” o bèsties (que dit fauves té també el significat més refinat d'anomenar un grup selecte de pintors post-impressionistes de principis del segle XX), comparant així les bèsties amb els músics. Els matisos interpretatius són benvinguts i múltiples, si bé una mica polèmics.


​SQUAREFACE                                          2016

​
​
​

​   ​SQUARE FACE és un procés gràfic i comunitari ideat per l'artista Pau Farell en el marc del projecte educatiu Alesplaces!  i en consonància amb el procés ciutadà organitzat a Granollers entorn el projecte Murs que parlen. 

   SQUARE FACE és retratar la plaça, plantar-li cara, afrontar-la i fer-hi art de forma comunitària. Ha servit als educadors de carrer per a fer un mapa de persones, joves i nens, que poblen les places i que han participat d'aquest procés artístic.

   SQUARE FACE ha estat un punt de trobada per que col·laborin alumnes del batxillerat artístic del Taller Ginebró de Cardedeu i sobretot del Celestí Bellera de Granollers. Aquests últims van participar en varies jornades del procés implicant-se fins al mateix moment expositiu.

   SQUARE FACE ha significat una col·laboració de Alesplaces! i l'Espai d'Arts de Rocaumbert a l'espai públic, creant un artefacte que circula pels centres cívics, les escoles i les places de la ciutat de Granollers.

wART                                  2015-16

Intervenció a les finestres de l'espai d'arts de RocaUmbert
      + parada al mercat d'art #SPAMDARTS
      + postals

Picture
Picture

OLOT ANIMA (L)                                               2015




​  Olot és un poble, un espai, un indret. Amb la seva història i amb la seva gent. Olot és un ecosistema. Un sistema social i cultural on els seus habitants, les persones que hi viuen s'hi relacionen com la flora i la fauna que són. Olot anima(l) és un bestiari d'ombres animades, una faula d'imatges amb ànima, un ventall d'històries animals d'aquest Olot imaginat.

  La instal·lació constava de diverses diapositives històriques i re-il·lustrades i d'un artefacte que, amb llum focal, generava la sensació de moviment.

Aquest projecte va ser possible gràcies a la xarxa transversal.

Lluèrnia. Olot. Tardor del 2015.
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture

Picture

projecte comunitari al barri de Ponent                                    2015


​  Fem+bonicselsjardins! va ser un projecte impulsat per l'equip de tècnics comunitaris de Granollers i va vincular els equipaments de cultura, educació, serveis socials, centres oberts i a mi, com a artista.

  A través d'un procés creatiu comunitari centrat en ens infants del Centre Obert de Ponent, vam implicar els comerços, l'escola, els veïns i els equipaments culturals de la ciutat, per a recollir idees per a fer més bonica la plaça.

  El procés va culminar amb la intervenció, pintant diverses parets de l'espai entre tots i totes, amb els missatges i les imatges que havíem treballat.
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture

Picture

relat audiovisual
i imatge del projecte                                   
2014

  És un projecte educatiu entorn l’espai públic, la cultura i la comunitat a la ciutat de Granollers. El Programa d’Actuació Municipal 2011 – 2015 de l’Ajuntament de Granollers recull l’objectiu de potenciar l’espai públic com espai per a la cultura, mitjançant l’acció. “L’espai públic com a gran equipament cultural d’accés per a tothom. Promoure la realització d’accions a l’espai públic que el facin singular.” Alhora, planteja “la promoció de programes que fomentin la convivència en la diversitat”. És dins d’aquestes dues línies de treball que s’ubica aquest projecte.


Picture

Picture

relat audiovisual i investigació
2013



  El Moisès Broggi és un institut de Barcelona que en els últims anys passava per un mal moment circumstancial que els havia portat a pràcticament anular la seva activitat com a centre d'Educació Secundària, quedant molt poc actius i moltes places buides. Llavors l'institut va fer un canvi radical de plantejament i va elaborar un nou projecte, que els permetés reinventar-se i reenganxar amb força seva activitat educativa. El claustre de professors va treballar molt fort per rentar la cara de la institució, a la que fins i tot van canviar el nom.

  Els eixos que vertebren la meva investigació (i que guien les meves entrevistes i indagacions) són els següents: el canvi de situació que ha significat el treball per projectes artístics per al centre i, per tant, en certa manera l'èxit que hagi tingut el projecte de canvi; la creativitat i control dels diversos llenguatges visuals per part de l'alumnat, que figura com a objectiu al seu full de ruta; el treball per projectes i les diverses connexions entre matèries; i les relacions i contactes amb altres agents culturals (entitats, museus,...). Darrera d'aquests objectes d'estudi, però, s'hi amaguen les preguntes de la investigació, de naturalesa més crítica.


ROSES LITERÀRIES

2013                                                                                      Sant Jordi 

  Intervenció artística a la plaça de la Porxada de Granollers, en motiu de Sant Jordi. Una desena de Roses Literàries van omplir les taules i es van escampar per les oliveres de la emblemàtica plaça de la ciutat durant les celebracions de Sant Jordi com la reunió d'autors locals o les parades de libres.

  Els objectes artístics, els vaig elaborar a partir de llibres vells i descartats que em van cedir des de la Biblioteca de Roca Umbert. En comptes de la sang del drac, aquest cop les roses roges sorgeixen dels llibres, tacats de verd, i creixen de les seves pàgines, plenes de colors i paraules.

#21empremtes                                                         2013

Intervenció artística, conjuntament amb Ramón Aumedes, en motiu de la Mitja Marató de Granollers.


Febrer de 2013.
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture

Powered by Create your own unique website with customizable templates.